Paketering i vakuumpåsar ger en syrefri miljö, som ökar hållbarheten på dina råvaror och rätter. Mikroorganismer, som kräver syre för att föröka sig, kan inte växa i en vakuumförpackning.
Råvara som packats i bulk kan lagras längre innan den packas om eller används. Opackat kött kan tappa upp till 3 % i vikt per dygn. Kött mörat i vakuum tappar inte i vikt. Färdiga måltider som vakuumpackas håller sig fräscha två veckor i kylskåp.
Det tar ungefär fem minuter att lära sig hantera en vakuumpackare och den kan levereras för paketering i många olika format. I fågel- och köttbranschen hittar du våra största kunder.
Förpackar du produkter som inte är livsmedel?
Har du höga krav på en tät och stark förpackning så kan vakuum vara en metod för dig. En tillverkare packar numera sina motorer i vakuum för att skydda dem mot rost. Tidigare skyddades motorerna med ett tjockt lager fett. Användningen av vakuumpåsar har inte bara minskat krävande moment i hanteringen. Resultatet är också mer pålitligt.
Vakuum i korthet:
Produkten har blivit tillagd i varukorgen