08-750 55 50 Stockholm

Maskinlindell, sedan 1932

1932 var året då det började, ingenjören och mångsysslaren Gustaf Lindell registrerade Maskinlindell hos Överståthållarämbetet. Kvar från den tiden finns ammunitionsavdelningen, vi är fortfarande landets största leverantör av slaktammunition. En strut i papper var länge företagets symbol, men det var då det, långt innan Domus och Epa byggde sina varuhus över landet. Det var på handelsbodarnas tid när karameller, snus och det mesta såldes i lösvikt och struten skickligt virades till av papper från oss.

1959 när snabbköpen öppnade på löpande band introducerade vi Saran wrap, första krympfilmen. Länge var den oöverträffad som förpackning för ost och chark, den förlängde lagringstiden. Första kunden blev Åhléns på Ringvägen. Saran används fortfarande.

1960 kom ett annat Maskinlindell-initiativ, Permac Nätförpackning. Under tjugo år hade vi eget stickeri. Bomullen ersattes av polyeten och säljs fortfarande, men nu i kombination med automatiska nätpackare.

1972 introduceras vakuumförpackning och djupdragning för butiker och livsmedelsindustrier.

1980 fortsätter utvecklingen med systemlösningar för pallastning, pallhantering med transportbanor för krymp- och sträckfilmning. Under 80-talet kom MAP (modifierad atmosfärpackning). Förpackningen innehåller inget syre. Kyld färdigmat är oftast MAP paketerad, metoden är under kontinuerlig utveckling.

1990 kom sträckfilmare för samlingspaketerat t.ex. brickor. Metoden sparar både energi och material.

2005 Nu accelererar utvecklingen, allt ska förpackas, nu krävs bra design, funktion, ekonomi, hållbarhet och återvinningsbart och inte minst säljande förpackningar.

2006 Behovet av helhetslösningar blir allt mer påtagligt. Beslut fattas att vi skall kunna optimera lösningar genom att vara en vältrimmad organisation som erbjuder material-, maskin-, finansierings-, operatörsutbildnings-, service- och reservdelslösningar.

2007 Vi fokuserar verksamheten kring fyra förpackningsområden; Flowpack, Tråg, Vakuum och Krympfilmsinslagning. Agenturer avslutas och Record och Miele tillkommer med sina vertikala och horisontella flowpackmaskiner.

2008 Vi utvecklar vårt samarbete med USA:s största filmtillverkare Bemis. Vi stärker upp vår serviceorganisation med nya samarbetspartners och ett närmare samarbete med våra leverantörer. Vi gör tre större affärer där vi tar ansvar för linjeeffektiviteten vad gäller material, maskin och service.

2016 Vi utvecklar vårt samarbete med cateringleverantörer inom flyg och tåg. Vi är med och tar fram helhetslösningar med personligt och brandat material för transport och serving av mat ombord på flyg och tåg. Vi utökar vår portfölj med kartong, well, cateringmaterial och etiketter/etiketteringssystem. Vi lägger stort fokus på att hitta gröna förpackningsalternativ.

2020 Varumärket MaskinLindell blir en del av FlyingSolutions AB. Fokus ligger fortsatt på att hitta kundunika helhetslösningar till små och stora företag gällande förpackningar. Vi hjälper flera företag att ställa om från plast till alternativa gröna material.

The product has been added to your cart